• Nieuws
  • Veel animo voor groepsinschrijving

Veel animo voor groepsinschrijving

Voor de Plus Wandel4daagse Alkmaar, dit jaar van 20 t/m 23 juni, stelde organisator Le Champion dit jaar voor het eerst een speciale groepsinschrijving open. En met succes, want op dit moment schreven al 15 groepen in om bij aankomende editie met elkaar vier of twee dagen te wandelen. Groepen die al sinds de eerste editie in 2007 deelnemen zijn onder andere het Noordhollands Dagblad, Plus Magazine, Beemsterkaas en ’t Praethuys Alkmaar, maar ook nieuwe bedrijven zoals de Rabobank Alkmaar e.o. en de Noordwest Ziekenhuisgroep staan aan de start van de 12e editie.

Al jaren is het deelnemen met het bedrijf bij de hardloopevenementen van Le Champion een populair onderdeel. Maar ook bij het wandelen neemt de vraag naar de mogelijkheid om met collega’s deel te nemen toe. Een laagdrempelige manier voor werkgevers en werknemers om samen aan de gezondheid te werken. “Bij de Rabobank Alkmaar e.o. zijn wij door weer en wind vaak buiten te vinden voor een wandeling in de pauzes. Dit jaar maken wij de wandeling voor het eerst iets groter en doen we met 40 collega’s mee aan de Plus Wandel4daagse Alkmaar. Een prachtig evenement en een mooie aanvulling op de dagelijkse beweging!’, aldus Thomas Pluimers van de Rabobank.

Voor alle deelnemende groepen begint de gezamenlijke intocht op de vierde wandeldag bij de Molen van Piet. Vanaf hier wandelen zij als team door de Grote Sint Laurenskerk over de rode loper naar de sfeervolle finish op het Waagplein. Hier worden zij feestelijk ontvangen en omgeroepen door de speaker.

Inschrijven
Groepen kunnen voor dezelfde afstanden kiezen als de individuele deelnemers, namelijk 8,5 -15 – 20 – 25 of 40 km per dag. Ook kan er gekozen worden voor de hele vierdaagse of om twee dagen mee te doen aan de halve vierdaagse op vrijdag en zaterdag. De inschrijving sluit maandag 11 juni.