Terugblik Plus Wandel4daagse Alkmaar Thuiseditie

De Plus Wandel4daagse Alkmaar was dit jaar anders dan anders. In de derde week van juni zou Alkmaar en omgeving normaal gesproken in het teken staan van het vierdaagse wandelfeest. Helaas kregen we vanaf maart te maken met het coronavirus en was de organisatie genoodzaakt om de oorspronkelijke 14e editie, waar op dat moment 2.300 deelnemers voor ingeschreven stonden, af te gelasten. Dit betekende echter niet dat Le Champion de Plus Wandel4daagse Alkmaar stilletjes voorbij liet gaan. De Thuiseditie was geboren. Tussen 1 en 31 juli werden wandelaars uitgedaagd om de 4daagse te volbrengen in hun eigen omgeving met behulp van de Plus Wandel4daagse Alkmaar app. Na het volbrengen van deze bijzondere editie, ontvingen zij dé speciale Plus Wandel4daagse Alkmaar Thuiseditie per post.

De Thuiseditie werd een succes! Maar liefst 1.123 deelnemers hebben de unieke 4daagse volbracht. Samen legden zij 14.918 km af. Dat is van Amsterdam naar Paramaribo en weer terug! De 10 km was de populairste afstand om te wandelen tijdens de Thuiseditie. 31% van de deelnemers koos hiervoor. Op de nieuw toegevoegde afstanden werd ook lekker gewandeld. Er namen 151 personen deel aan de 5 km en 158 wandelaars gingen 4 dagen op weg over een afstand van 8,5 km. Maar liefst 17 kilometervreters gingen de uitdaging van de 40 km aan. Ook de selfieknop in de Plus Wandel4daagse Alkmaar app hebben de deelnemers goed weten te vinden. Er werden over de hele maand juli 914 selfies gemaakt met de app, dat zijn bijna 30 selfies per dag! Er werden voor deze Thuiseditie unieke medailles geproduceerd. 1.150 medailles zijn netjes ingepakt in de speciale Plus Wandel4daagse Alkmaar Thuiseditie envelop die, samen de medaille, op de mat bij de deelnemers viel.

Ondanks dat er deze editie vanuit huis werd gewandeld, bleef ’t Praethuys Alkmaar als goed doel verbonden aan de Plus Wandel4daagse Alkmaar. Bij de voorinschrijving voor de oorspronkelijke editie konden wandelaars vrijwillig een donatie doen aan dit prachtige goede doel. Ook tijdens de Thuiseditie die hierna in het leven werd geroepen bleef de mogelijkheid er om vrijwillig te doneren. Dit heeft een prachtig totaalbedrag van € 5.500,- opgeleverd voor ’t Praethuys. 

Sinds 2017 is ’t Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar, als officiële goede doel gekoppeld aan de Plus Wandel4daagse Alkmaar. ’t Praethuys Alkmaar is ook in 2021 het goede doel van de Plus Wandel4daagse Alkmaar. 

04-09-2020