• Start- en finishplaatsen

Start- en finishplaatsen

De start- en finishplaatsen van de Plus Wandel4daagse Alkmaar bevinden zich in Alkmaar. Iedere dag is de start en finish op een andere locatie. Hierdoor is het mogelijk om dagelijks een unieke route aan te bieden. Bovendien kunnen aantrekkelijke kortere afstanden worden opgenomen in het programma, waaronder de 8,5 en 15 km.

Dag 1 – Woensdag 20 juni

Sportcomplex de Meent
Terborchlaan 301, 1816 MH Alkmaar
In het Sportcomplex is roken verboden en zijn honden niet toegestaan.

Parkeren
Op het evenemententerrein, bij Sportcomplex de Meent of in de woonwijk De Hoef. Let op! Parkeren langs de Hoeverweg kan een boete opleveren.

Fietsenstalling
Fietsen kunnen gestald worden in de fietsenstalling van Sportcomplex de Meent (onbewaakt). Fietsen die bevestigd zijn aan een dranghek, worden verwijderd.

Pendelbus
Sportcomplex de Meent is bereikbaar met de pendelbus vanaf NS-station Alkmaar. Deze pendelbus rijdt continu tussen 6.00 en 10.00 uur vanaf de Stationsweg aan de voorzijde van het NS-station Alkmaar. Tussen 13.00 en 16.30 uur rijden de pendelbussen vanaf Sportcomplex de Meent terug naar het NS-station Alkmaar.

Rode Kruis en Massage
Het Rode Kruis en de Massage bevinden zich in een tent op het terrein, binnen de betonnen baan van de ijsbaan.

Dag 2 – Donderdag 21 juni

Sporthal Hoornse Vaart
Hertog Aalbrechtweg 4, 1823 DL Alkmaar
In de sporthal is roken verboden en zijn honden niet toegestaan.

Trein / pendelbus
De Hoornse Vaart is gelegen bij het NS-station Alkmaar-Noord. Op deze dag rijden daarom geen pendelbussen. Aangeraden wordt om van de trein gebruik te maken.

Parkeren
Er is zeer beperkte mogelijkheid tot parkeren in de nabije omgeving van de Hoornse Vaart. Voor gratis parkeren wordt onder meer verwezen naar het parkeerterrein van Kolping Boys (Beverdam 3, Alkmaar) en langs de Hoornseweg. Deze locaties zijn te bereiken vanaf Ringweg Alkmaar, afslag Herenweg richting Oudorp. Ook kan er geparkeerd worden in de woonwijken Huiswaard (Drechterwaard, 1824 DX), Vroonermeer (Multatulilaan, 1822 MJ), Oudorp (Rijnstraat, 1823 EA en ED) en bij de Lijsterbeslaan (1829 HB). Let op! Parkeren langs de op- en afrit van de N508 kan een boete opleveren.

Fietsenstalling
Fietsen kunnen gestald worden op het grasveld
tegenover de ingang van het Van der Meij College (onbewaakt). Fietsen die bevestigd zijn aan een dranghek, worden verwijderd.

Rode Kruis en Massage
Het Rode Kruis en de Massage bevinden zich in het vernieuwde DAW clubgebouw, aan de linkerzijde voor Sporthal Hoornse Vaart.

Dag 3 – Vrijdag 22 juni

AFAS Stadion
Stadionweg 1, 1812 AZ Alkmaar
In het AFAS Stadion is roken verboden en zijn honden niet toegestaan.

Parkeren
Er is voldoende ruimte op P1 t/m P7 (m.u.v. P4 en P6) rond het stadion en P8 en P9 op 300 meter loopafstand van het AFAS Stadion. Parkeren
is hier gratis. Kom je vanaf de A9 neem dan niet afslag N9, maar volg de N242 en neem daarna afslag Boekelermeer. Op de rotonde neem je de eerste afslag en daarna sla je meteen rechtsaf om op het parkeerterrein te komen.

Fietsenstalling
Fietsen kunnen gestald worden in de fietsenstalling van het AFAS Stadion (onbewaakt).

Pendelbus
Het AFAS Stadion is bereikbaar met de pendelbus vanaf NS-station Alkmaar. Deze pendelbus rijdt continu tussen 6.00 en 10.00 uur vanaf de Stationsweg aan de voorzijde van het NS-station Alkmaar. Tussen 13.00 en 16.30 uur rijden de pendelbussen vanaf het AFAS Stadion terug naar het NS-station Alkmaar.

Rode Kruis en Massage
Het Rode Kruis en de Massage bevinden zich in de Georg Kessler Lounge op de derde verdieping van het AFAS Stadion.

Dag 4 – Zaterdag 23 juni

Sportcomplex Oosterhout
Vondelstraat 35, 1813 AA Alkmaar
In het sportcomplex is roken verboden en zijn honden niet toegestaan.

Parkeren
Kosteloos parkeren is mogelijk op P8 en P9 bij het AFAS Stadion. Betaald parkeren is op P1 t/m P7.

Fietsenstalling
Fietsen kunnen gestald worden naast het sportcomplex in een bewaakte fietsenstalling bij PCC Oosterhout (open tussen 6.30 en 18.00 uur). Ook kunnen fietsen alvast vlakbij de finish worden gestald in de ondergrondse fietsenstalling Theater De Vest/Canadaplein (open tussen 7.30 en 23.30 uur). Vanaf hier is het 20 minuten lopen naar de startlocatie.

Pendelbus
Sportcomplex Oosterhout is bereikbaar met de pendelbus vanaf NS-station Alkmaar. Deze pendelbus rijdt continu tussen 6.00 en 10.00 uur vanaf de Stationsweg aan de voorzijde van het NS-station Alkmaar.

Na de finish op het Waagplein is het tussen 13.00 en 20.00 uur mogelijk om op vertoon van jouw stempelkaart kosteloos gebruik te maken van een pendelbus naar het NS-station, AFAS Stadion en Sportcomplex Oosterhout.

Rode Kruis en Massage
Het Rode Kruis en de Massage bevinden zich bij de start in de sporthal in Sportcomplex Oosterhout en bij de finish in een tent op de Marktstraat op het Waagplein.