Goede doel

De Plus Wandel4daagse Alkmaar zet zich graag in voor een goed doel. Het goede doel van de 13e editie is ’t Praethuys Alkmaar. Tijdens jouw inschrijving kun je vrijwilliger een bijdrage doen aan deze stichting die steun en aandacht biedt aan mensen die geconfronteerd worden met kanker bij zichzelf of bij hun naasten. 

Iedereen die geraakt is door kanker kan bij               ’t Praethuys Alkmaar terecht. Voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te tanken. Jaarlijks loopt er zo’n 3000 keer een bezoeker binnen. Volwassenen en kinderen, mensen die zelf kanker hebben, partners, nabestaanden, leerkrachten en hulpverleners. Ook in de rest van Nederland zijn er inloophuizen want het is goed om zo’n organisatie dicht bij huis te hebben. ’t Praethuys draait grotendeels op vrijwilligers. Die lopen een eindje met gasten mee. Ze ondersteunen, stimuleren, beantwoorden vragen en helpen hen verder, zodat ze uiteindelijk weer op eigen benen verder kunnen.

Logo_Bestaand

De PlusWandel4daagse en ’t Praethuys: een perfecte match
”Ik denk dat er tijdens de Plus Wandel4daagse heel wat mensen meelopen die geraakt zijn door kanker. Voor de conditie, de uitdaging, maar vooral voor het plezier. Wij zijn dan ook enorm trots dat Le Champion ’t Praethuys Alkmaar de komende jaren als goed doel heeft gekozen. Samen oplopen waar plezier en persoonlijke topprestaties hand in hand gaan. Want kanker heb je niet alleen. Ik wens iedereen een geweldige 4daagse!” Tanja Schipper, coördinator ’t Praethuys