Goede doel

KWF Kankerbestrijding en ‘t Praethuys Alkmaar

 Dit jaar steunt de Wandel4daagse Alkmaar KWF én ’t Praethuys, een centrum voor leven met en na kanker in Alkmaar. De organisaties roepen samen elke deelnemer op om bij te dragen. Wandel tegen kanker en vóór het leven tijdens de Wandel4daagse Alkmaar! 
Jouw wandeling maakt het verschil
Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Voor al die mensen maakt KWF het verschil. En jij kunt daaraan bijdragen.

Laat je sponsoren voor jouw deelname aan de Wandel4daagse Alkmaar
Als jij je via KWF inschrijft én minimaal 500 euro ophaalt aan sponsorgeld, word je beloond met een gratis startbewijs en uniek Wandel tegen kanker-shirt. Fondsenwerven doe je in een handomdraai met jouw eigen Wandel tegen kanker-actiepagina!

Ik schrijf me in via KWF

Alleen een actiepagina
Wil je je wel laten sponsoren, maar wil je niet minimaal 500 euro ophalen? Dan kun je zelf je startbewijs via de Wandel4daagse Alkmaar regelen en alsnog een actiepagina maken. Hoeveel je ophaalt maakt niet uit: elke euro telt! Haal je 500 euro of meer op? Dan ontvang je alsnog het unieke Wandel tegen kanker-shirt. KWF zal jou steunen in het ophalen van donaties, met tips, tricks en mooie voorbeelden van actievoerders die jou voorgingen.

Ik maak een actiepagina

Kanker raakt iedereen: 1 op de 3 Nederlanders krijgt de diagnose. Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen de ziekte, maar nog altijd overlijden jaarlijks zo'n 45.000 Nederlanders aan kanker. Voor dit onderzoek is geld nodig, en daarin kun jij het verschil maken.
Wat is t Praethuys?
Iedereen die is geraakt door kanker kan bij ’t Praethuys Alkmaar terecht. Voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te tanken. Jaarlijks loopt er zo’n 3.000 keer een bezoeker binnen. Volwassenen en kinderen, mensen die zelf kanker hebben, partners, nabestaanden, leerkrachten en hulpverleners. Ook in de rest van Nederland zijn er inloophuizen want het is goed om zo’n organisatie dicht bij huis te hebben. ’t Praethuys draait grotendeels op vrijwilligers. Die lopen een eindje met gasten mee. Ze ondersteunen, stimuleren, beantwoorden vragen en helpen hen verder, zodat ze uiteindelijk weer op eigen benen verder kunnen.