• Meer info

Meer info

Van de deelnemers tot de vrijwilligers en partners van de Plus Wandel4daagse Alkmaar: écht voor iedereen is dit wandelevenement een feestje. Wandel langs unieke plekken in de omgeving van Alkmaar, start & finish iedere dag bij een nieuwe locatie en geniet volop. Van 19 t/m 22 juni vindt de 13e editie plaats van dit wandelevenement. Zien we jou aan de start?

De meest afwisselende vierdaagse van Nederland

De Plus Wandel4daagse Alkmaar streeft ernaar onderscheidend te zijn ten opzichte van al bestaande vierdaagsen in het land. Een fantastische omgeving rondom Alkmaar staat garant voor dagelijks een unieke route vanuit een andere start- en finishplaats.

De vierdaagse is ook bijzonder vanwege de mogelijkheid te kiezen uit vijf afstanden: 8,5 – 15 – 20 – 25 – 40 km. De 8,5 km bestaat uit een enkele route, waarna je kosteloos met de pendelbus terug wordt gebracht naar de startplaats. De Plus Wandel4daagse Alkmaar draait heeft niet als doel om de grootste vierdaagse te zijn van Nederland, maar wil juist een onderscheidende én gezellige vierdaagse aanbieden aan wandelaars zowel nationaal als internationaal.

Waarom een 4daagse in Alkmaar?

Alkmaar is gelegen in een typisch Hollands polderlandschap, dichtbij een groot natuurgebied met duinen, strand, bos en overal water. De erfenis van een rijk en roemrucht verleden is nog altijd volop aanwezig in de gezellige binnenstad. De singels en grachten met hun karakteristieke ophaalbruggen, de vele monumenten, de oude gevels en de smalle winkelstraatjes geven de binnenstad een bijzondere sfeer.

Alkmaar is een middelgrote stad met bijna 110.000 inwoners. Op 1 januari 2015 is de fusie met de gemeente Schermer en Graft-De Rijp een feit. De Alkmaarders zijn trots op hun Canadaplein, het gloednieuwe cultuurplein waar vijf grote cultuurinstellingen een breed aanbod aan cultuur verzorgen. Ook voor toeristen is Alkmaar een geliefde trekpleister. Uiteraard vanwege de kaasmarkt op het Waagplein, die jaarlijks duizenden mensen vanuit de hele wereld trekt, maar ook vanwege de nabijheid van strand en duinen.

Bovendien is Alkmaar goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer en met de auto. Er zijn voldoende parkeergelegenheden aan de rand van Alkmaar bij en nabij de start- en finishplaatsen van de Plus Wandel4daagse Alkmaar. Bekijk hoe jij de Plus Wandel4daagse Alkmaar het beste kunt bereiken