• Nieuws
  • Inschrijving sluit maandag 11 juni

Inschrijving sluit maandag 11 juni

Alkmaar en omgeving staat van woensdag 20 t/m zaterdag 23 juni opnieuw in het teken van de Plus Wandel4daagse Alkmaar. Het evenement met naar verwachting ruim 6.500 deelnemers gaat voor de 12e keer van start. Meedoen kan aan de hele 4daagse of wandel twee dagen mee bij de Halve 4daagse. Met vijf afstanden op het programma, de 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 km, is er voor iedereen een route. Inschrijven is t/m  maandag 11 juni mogelijk. Er is géén na-inschrijving.

De Plus Wandel4daagse Alkmaar is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wandelfestijn van formaat. Dat komt grotendeels door de gevarieerde en dit jaar wederom op diverse punten vernieuwde routes. Vier dagen wandelen over het strand, door bos en duinen, langs de mooiste molens, uitgestrekte polders en groene dijken. En ook de buurtbewoners maken van de doorkomst een feestje. Deelnemers aan de hele vierdaagse starten op woensdag 20 juni met de Strand- en Duinenroute, waarbij Bergen centraal staat. De tweede dag heeft als feestelijk middelpunt de BroekerVeiling in Langedijk en op vrijdag 22 juni gaan zowel de hele als halve 4daagse lopers van start op de dag van Heiloo. Op de laatste wandeldag wordt d’Oude Stadroute afgelegd. Hierna vindt de feestelijke intocht plaats door de Grote Kerk van Alkmaar en over de rode loper naar de glorieuze finish op het Waagplein.

Twee dagen wandelen
Wandelaars kunnen naast de hele 4daagse ook aan de Halve 4daagse deelnemen. Bij dit onderdeel wordt er alleen op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni gewandeld. Een ideale manier om kennis te maken met de vierdaagse belevenis in en rondom Alkmaar. Net als bij de hele 4daagse, kan er hier gekozen worden voor één van de vijf afstanden: 8,5 – 15 – 20 – 25 of 40 km.

Schrijf snel in
De inschrijving sluit op maandag 11 juni. Na-inschrijving is niet mogelijk.