• Inleiding

Inleiding

Anders dan anders

De Plus Wandel4daagse Alkmaar streeft ernaar onderscheidend te zijn ten opzichte van al bestaande vierdaagsen in het land. Een fantastische omgeving rondom Alkmaar staat garant voor dagelijks een unieke route vanuit een andere start- en finishplaats.

De vierdaagse is ook bijzonder vanwege de mogelijkheid te kiezen uit vijf afstanden: 8,5 – 15 – 20 – 25 – 40 km. De 8,5 km bestaat uit een enkele route, waarna men kosteloos met de pendelbus terug wordt gebracht naar de startplaats.

Doelstelling

Doelstelling van de Plus Wandel4daagse Alkmaar is dat de saamhorigheid hoogtij viert in een sportieve entourage. Dit in combinatie met het wandelen van fraaie routes die allerlei verschillende aspecten van de bijzondere omgeving rond Alkmaar naar voren brengen. Ook neemt de uitgebreide verzorging onderweg en sfeervolle entourage van de deelnemers tijdens de vierdaagse een belangrijke plaats in. De organisatie streeft er niet naar de grootste te zijn, maar wil juist een onderscheidende vierdaagse aanbieden aan wandelaars zowel nationaal als internationaal.

Halve 4daagse

Sinds 2015 is het mogelijk om deel te nemen aan de Halve 4daagse en zo kennis te maken met de Plus Wandel4daagse Alkmaar. De twee wandeldagen vinden plaats op de vrijdag en zaterdag. Wandelaars die hiervoor kiezen dienen deze twee dagen ook dezelfde afstand te wandelen. De afstanden zijn gelijk aan de hele 4daagse. Op de tweede en tevens laatste wandeldag vindt de finish plaats op het Waagplein.

Datum 2019

De eerste wandeldag van de Plus Wandel4daagse Alkmaar start altijd op de derde woensdag in juni. In 2019 wordt de 13e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar gehouden van woensdag 19 t/m zaterdag 22 juni 2019. Inschrijven is mogelijk vanaf eind november 2018.

Waarom een vierdaagse in Alkmaar?

Alkmaar is gelegen in een typisch Hollands polderlandschap, dichtbij een groot natuurgebied met duinen, strand, bos en overal water. De erfenis van een rijk en roemrucht verleden is nog altijd volop aanwezig in de gezellige binnenstad. De singels en grachten met hun karakteristieke ophaalbruggen, de vele monumenten, de oude gevels en de smalle winkelstraatjes geven de binnenstad een bijzondere sfeer.

Alkmaar is een middelgrote stad met bijna 110.000 inwoners. Op 1 januari 2015 is de fusie met de gemeente Schermer en Graft-De Rijp een feit. De Alkmaarders zijn trots op hun Canadaplein, het gloednieuwe cultuurplein waar vijf grote cultuurinstellingen een breed aanbod aan cultuur verzorgen. Ook voor toeristen is Alkmaar een geliefde trekpleister. Uiteraard vanwege de kaasmarkt op het Waagplein, die jaarlijks duizenden mensen vanuit de hele wereld trekt, maar ook vanwege de nabijheid van strand en duinen.

Bovendien is Alkmaar goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer en met de auto. Er zijn voldoende parkeergelegenheden aan de rand van Alkmaar bij en nabij de start- en finishplaatsen van de Plus Wandel4daagse Alkmaar.