• Nieuws
  • De inschrijving is geopend!

De inschrijving is geopend!

De inschrijving voor de 13e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar is sinds maandag 19 november geopend. De verwachte 6.500 wandelaars kunnen traditioneel op de derde woensdag van juni weer kennis maken met al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Van 19 t/m 22 juni kunnen wandelaars genieten van strand en duinen afgewisseld met uitgestrekte polders, pittoreske dorpjes en de historische binnenstad. In slechts vier dagen wordt Noord-Holland ontdekt met onder andere de historische gebouwen zoals Museum BroekerVeiling en het Onze Lieve Vrouw ter Nood op de route. Loop je liever 2 dagen: dat kan ook. De Halve 4daagse start op vrijdag 21 juni. Inschrijven kan zowel individueel als met een groep op: www.pluswandel4daagsealkmaar.nl

Voor iedereen is een route beschikbaar. Bij zowel de individuele als groepsinschrijving kan er gekozen worden uit afstanden van 8,5 – 15 – 20 – 25 én 40 km per dag. De wandel4daagse, georganiseerd door Le Champion, typeert zich met routes die de gebouwen niet passeren, maar er doorheen gaan, denk aan de start in het AFAS Stadion, het Sportcomplex de Meent en een stempelpost in de BroekerVeiling en laat je verrassen met elke dag een andere start- en finishlocatie.

Alkmaar een ideale vierdaagse omgeving
Alkmaar biedt de ideale omgeving voor een vierdaagse. Met in de directe omgeving duinen, zee, polders en bossen wordt de stad in de volksmond ook wel ‘Alkmaar aan Zee’ genoemd. Op de laatste dag van de Plus Wandel4daagse Alkmaar gaat de route dwars door d’Oude Stad en over de befaamde kasseien op de Munnikenweg. Ook de Stadswallen, de Molen van Piet en de Grote Sint Laurenskerk ontbreken niet. De feestelijke intocht gaat tenslotte over de rode loper door de brede winkelstraat de Langestraat en het Waaggebouw naar de finish op het Waagplein, bekend van de wereldberoemde kaasmarkt.

Schrijf je in met het bedrijf
Sinds vorig jaar zijn er een speciale groepsinschrijvingen tijdens de Plus Wandel4daagse Alkmaar mogelijk voor vriendengroepen en bedrijven. Wegens het succes van vorig jaar is dit ook tijdens de 13e editie weer mogelijk. Le Champion vindt vitaliteit op de werkvloer een belangrijk speerpunt en wil bedrijven daarom motiveren om aan dergelijke wandelevenementen deel te nemen. Ook voor de groepen geldt: zowel 4 dagen als 2 dagen is mogelijk.

Goede doel: ’t Praethuys
Sinds 2017 is ’t Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar, als officiële goede doel aan de vierdaagse verbonden. Vorig jaar is er maar liefst € 8.361,- gedoneerd, een erg mooi bedrag! Iedereen die geraakt is door kanker kan er terecht. Voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te tanken. Jaarlijks loopt er zo’n 3000 keer een bezoeker binnen. Bij inschrijving voor de Plus Wandel4daagse Alkmaar kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan ’t Praethuys.