De elf van de 4daagse

De familie Mul uit De Rijp gaat met maar liefst elf leden van start in de Plus Wandel4daagse Alkmaar. En niet alleen om de familiebanden aan te halen….

Een feestje bouwen, dat is de familie Mul wel toevertrouwd. Dat doen ze dan ook als het even kan tijdens De Plus Wandel4daagse Alkmaar, want dat houdt de zaken mooi in balans. Broer Piet en zus Nel liepen de Plus Wandel4daagse Alkmaar al elf keer uit. Maar het familierecord is in handen van schoonzus Carolien Mul-Rood, die al twaalf maal via de rode loper het Alkmaarse Waagplein betrad. Ook andere familieleden gingen regelmatig in de Kaasstad van start, maar omdat ze kozen voor verschillende afstanden, liepen ze niet altijd samen.

Zus Atie: ‘Het gebeurt wel dat we elkaar onderweg tegen het lijf lopen. Tijdens de editie van 2018 stonden we in Bergen ineens oog in oog met elkaar; we besloten meteen een koffiepauze in te lassen. Op de laatste dag hadden we afgesproken elkaar te ontmoeten bij de Molen van Piet in Alkmaar. Van daar zijn we samen verder gewandeld naar de finish.’

Ze zijn goed met elkaar, de leden van de familie Mul. Ze zien elkaar op verjaardagen en houden trouwdagen nauwgezet bij. Tijdens hun wandeltochten praten ze over het lief, maar ook over het leed dat hen bezighoudt.

Atie: ‘In augustus 2018 is mijn moeder ons ontvallen, ze was de spil van ons hele gezin. Ze had een digitale klok waar we onze wandelfoto’s naartoe mailden, zo bleef ze op de hoogte van onze avonturen. Nu ze er niet meer is, fungeren onze wandelingen als een soort van familie-reünie. En als er familieleden zijn die niet meelopen, dan wachten die ons op aan de finish. Onze familie telt over de zeventig mensen, we zijn heel saamhorig,’

Voor de inwendige mens wordt door de familie Mul onderweg goed gezorgd. De rugzakken staan bol van  lekkers voor onderweg, van snoepgoed tot komkommers en flesjes water.

Atie: ‘Maar als we op de route een leuke uitspanning tegenkomen, strijken we gezellig neer voor koffie met gebak. Echt nodig is het niet, want we worden onderweg door Le Champion ook nog getrakteerd op stroopwafels of krentenbollen, koffie en thee.

Hoewel we allemaal de streek goed kennen, komen we toch tijdens de Plus Wandel4daagse Alkmaar vaak op plekken terecht die geheel nieuw voor ons zijn, heel bijzonder. En nog nooit heeft een Mul noodgedwongen moeten opgeven. Daar mogen we best trots op zijn.’

 

Open onderstaand het artikel uit het Le Champion Magazine.