• Bereikbaarheid start- en finishlocaties

Bereikbaarheid start- en finishlocaties

Tijdens de Plus Wandel4daagse Alkmaar zijn alle start- en finishlocaties goed te bereiken met het openbaar vervoer, de pendelbus of met de auto. Bekijk hier per dag hoe je de start- en finishlocatie kunt bereiken. 

Dag 1 – woensdag 17 juni
Start- en finishlocatie: Sportcomplex De Meent
Terborchlaan 301, 1816 MH Alkmaar
*In het Sportpaleis is roken verboden en zijn honden niet toegestaan.

 • Parkeren – Op het evenemententerrein, bij Sportcomplex de Meent, Sportpaleis Alkmaar of in de woonwijk De Hoef. Let op! Parkeren langs de Hoeverweg kan een boete opleveren.
 • Met de fiets – Fietsen kunnen gestald worden in de fietsenstalling van het Sportpaleis Alkmaar en Sportcomplex de Meent (onbewaakt). Fietsen die bevestigd zijn aan een dranghek, worden verwijderd.
 • Pendelbus – Sportpaleis Alkmaar is bereikbaar met de pendelbus vanaf NS-station Alkmaar. De pendelbus rijdt continu tussen 06.00 en 10.00 uur vanaf de achterzijde station (Kruseman van Eltenweg). Tussen 13.00 en 16.30 uur rijden de pendelbussen vanaf Sportpaleis Alkmaar terug naar het NS-station Alkmaar.
 • Rode Kruis en Massage – Het Rode Kruis en de Massage bevinden zich in Sportpaleis Alkmaar. De locatie is aangegeven met borden. 

Dag 2 – donderdag 18 juni
Start- en finishlocatie: Sporthal Hoornse Vaart
Hertog Aalbrechtweg 4, 1823 DL Alkmaar
* In de sporthal is roken verboden en zijn honden niet toegestaan.

 • Trein / pendelbus – De Hoornse Vaart is gelegen bij het NS-station Alkmaar-Noord. Op deze dag rijden daarom geen pendelbussen. Aangeraden wordt om van de trein gebruik te maken.
 • Parkeren – Er is zeer beperkte mogelijkheid tot parkeren in de nabije omgeving van de Hoornse Vaart. Voor gratis parkeren wordt onder meer verwezen naar het parkeerterrein van Kolping Boys (Beverdam 3, Alkmaar) en langs de Hoornseweg. Deze locaties zijn te bereiken vanaf Ringweg Alkmaar, afslag Herenweg richting Oudorp. Ook kan er geparkeerd worden in de woonwijken Huiswaard (Drechterwaard, 1824 DX), Vroonermeer (Multatulilaan, 1822 MJ), Oudorp (Rijnstraat, 1823 EA en ED) en bij de Lijsterbeslaan (1829 HB). Let op! Parkeren in de berm kan een boete opleveren.
 • Fietsenstalling – Fietsen kunnen gestald worden op het grasveld tegenover de ingang van het Van der Meij College (onbewaakt). Fietsen die bevestigd zijn aan een dranghek, worden verwijderd.
 • Rode Kruis en Massage – Het Rode Kruis en de Massage bevinden zich in het vernieuwde DAW clubgebouw, aan de linkerzijde voor Sporthal Hoornse Vaart.

Dag 3 – vrijdag 19 juni
Start- en finishlocatie: AFAS Stadion
Stadionweg 1, 1812 AZ Alkmaar
* In het AFAS Stadion is roken verboden en zijn honden niet toegestaan.

 • Parkeren – Er is voldoende ruimte op P2 t/m P7 (m.u.v. P3 en P5) rond het stadion en P8 en P9 op 300 meter loopafstand van het AFAS Stadion. Parkeren
  is hier gratis. Kom je vanaf de A9 neem dan niet afslag N9, maar volg de N242 en neem daarna afslag Boekelermeer. Op de rotonde neem je de eerste afslag en daarna sla je meteen rechtsaf om op het parkeerterrein te komen.
 • Met de fiets – Fietsen kunnen gestald worden in de fietsenstalling van het AFAS Stadion (onbewaakt).
 • Pendelbus – Het AFAS Stadion is bereikbaar met de pendelbus vanaf NS-station Alkmaar. De pendelbus rijdt continu tussen 06.00 en 10.00 uur vanaf de achterzijde station (Kruseman van Eltenweg). Tussen 13.00 en 16.30 uur rijden de pendelbussen vanaf het AFAS Stadion terug naar het NS-station Alkmaar.
 • Rode Kruis en Massage – Het Rode Kruis en de Massage bevinden zich in de Georg Kessler Lounge op de derde verdieping van het AFAS Stadion.

Dag 4 – zaterdag 20 juni
Start- en finishlocatie: Sportcomplex Oosterhout
Vondelstraat 35, 1813 AA Alkmaar
*In het sportcomplex is roken verboden en zijn honden niet toegestaan.

 • Parkeren – Kosteloos parkeren is mogelijk op P8 en P9 bij het AFAS Stadion. Betaald parkeren is op P1 t/m P7. Nieuw is dat vanaf het AFAS Stadion ook de Pendelbus naar de start bij Oosterhout zal rijden.
 • Met de fiets – Fietsen kunnen gestald worden naast het sportcomplex in een bewaakte fietsenstalling bij PCC Oosterhout (open tussen 6.30 en 18.00 uur). Ook kunnen fietsen alvast vlakbij de finish worden gestald in de ondergrondse fietsenstalling Theater De Vest/Canadaplein (open tussen 7.30 en 23.30 uur). Vanaf hier is het 20 minuten lopen naar de startlocatie.
 • Pendelbus – Sportcomplex Oosterhout is bereikbaar met de pendelbus vanaf NS-station Alkmaar en vanaf het AFAS Stadion. De pendelbus rijdt continu tussen 06.00 en 10.00 uur vanaf de achterzijde station (Kruseman van Eltenweg). Na de finish op het Waagplein is het tussen 13.00 en 20.00 uur mogelijk om op vertoon van jouw stempelkaart kosteloos gebruik te maken van een pendelbus naar het NS-station, AFAS Stadion en Sportcomplex Oosterhout.
 • Rode Kruis en Massage – Het Rode Kruis en de Massage bevinden zich bij de start in de sporthal in Sportcomplex Oosterhout en bij de finish in een tent op de Marktstraat op het Waagplein.
 •