• Nieuws
  • 12e editie Plus Wandel4daagse Alkmaar feestelijk van start

12e editie Plus Wandel4daagse Alkmaar feestelijk van start

Vanochtend is vanaf het Sportpaleis Alkmaar de Plus Wandel4daagse Alkmaar van start gegaan. Jaap Bond, gedeputeerde Toerisme & Recreatie van de Provincie Noord-Holland, gaf het officiële startschot van deze 12e editie. Het belooft mooi wandelweer te worden voor de wandelaars. Maar liefst 6.000 sportieve wandelaars gaan de komende dagen de prachtige omgeving rondom Alkmaar verkennen. 249 deelnemers hebben nog geen editie gemist, er wandelen deelnemers mee uit 9 verschillende landen en de oudste wandelaar die dit jaar aan de start staat is 96 jaar. Vandaag begonnen zij met de Strand- en Duinenroute door Egmond en Bergen.

Gisteravond werd op het Waagplein het openingswoord voor de vierdaagse gedaan door Pieter Dijkman, wethouder Sport van de gemeente Alkmaar. Er was live muziek van de coverband Memphis en de terrassen zaten gezellig vol. Hier konden deelnemers ook hun startbewijzen ophalen.

Bij de Plus Wandel4daagse Alkmaar leggen de wandelaars elke dag één van de vijf afstanden af: 8,5 – 15 – 20 – 25 of 40 km. Op deze eerste wandeldag werd er vanaf het Sportpaleis Alkmaar gestart met de S

trand- en Duinenroute. Ieder jaar voor velen een favoriete route, vanwege de prachtige stukken over het Noordzeestrand en door de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Ook komen de wandelaars van alle afstanden feestelijk samen bij de karakteristieke Ruïnekerk in het centrum van Bergen.

Op donderdag wordt het wandelprogramma vervolgd met de BroekerVeilingroute langs vele molens en een bezoek aan Museum BroekerVeiling. Vrijdag starten in het AFAS Stadion ook de wandelaars aan de Halve 4daagse. Deze dag staat in het teken van de Heilooërroute, hoogtepunten zijn de stempelpost op Landgoed Willibrordus, het Onze Lieve Vrouw ter Nood en het Noordhollands Duinreservaat.

Zaterdag wordt d’Oude Stadroute gelopen met als afsluiting de intocht dwars door het centrum van Alkmaar, door de Grote Kerk die dit jaar 500 jaar bestaat en over de fameuze rode loper naar de finish op het Waagplein. Op het plein wacht voor iedereen een groots muzikaal onthaal door zanger Joost de Vries.

Ga voor meer vierdaagse nieuws naar www.pluswandel4daagsealkmaar.nl.