Goede doel

Het goede doel van de 12e editie is ’t Praethuys Alkmaar. Bij inschrijving kun je een vrijwillige bijdrage doen aan deze stichting.

‘t Praethuys, is een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar. Iedereen die geraakt is door kanker kan er terecht. Voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te tanken. Jaarlijks loopt er zo’n 3000 keer een bezoeker binnen. Volwassenen en kinderen, mensen die zelf kanker hebben, partners, nabestaanden, leerkrachten en hulpverleners. Ook in de rest van Nederland zijn er inloophuizen want het is goed om zo’n organisatie dicht bij huis te hebben.

‘Wat vertel ik mijn (klein)kinderen?’
’t Praethuys draait grotendeels op vrijwilligers. Die lopen een eindje met onze gasten mee. Ze ondersteunen, stimuleren, beantwoorden vragen en helpen hen verder, zodat ze uiteindelijk weer op eigen benen verder kunnen.

De PlusWandel4daagse en ’t Praethuys: een perfecte matchLogo_Bestaand
Ik denk dat er tijdens de Plus Wandel4daagse heel wat mensen meelopen die geraakt zijn door kanker. Voor de conditie, de uitdaging, maar vooral voor het plezier. Wij zijn dan ook enorm trots dat Le Champion ons de komende jaren als goed doel heeft gekozen. Samen oplopen waar plezier en persoonlijke topprestaties hand in hand gaan. Want kanker heb je niet alleen. Ik wens iedereen een geweldige 4daagse!

Tanja Schipper, coördinator ’t Praethuys

Mis niets en ontvang het laatste wandelnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief