Nieuws /

Alkmaar leukste winkelstad!

Nederlanders zijn dol op shoppen, maar in welke stad shoppen ze het liefst? Reiswebsite Zoover onderzocht dit met een poll op zoover.nl. Met maar liefst 35 procent van de stemmen bleek Alkmaar de grote favoriet onder Nederlanders.

Hiermee laat Alkmaar populaire winkelsteden Den Bosch (15%) en Maastricht (7%) ruimschoots achter zich.

Van kleine straatjes met unieke boetiekjes tot winkelstraten met grote winkelketens; Alkmaar biedt voor elke shopper wat wils. Alle winkels bevinden zich op loopafstand van elkaar, wat ideaal is voor een dagje shoppen.

Historische ambiance

Daarnaast is de historische ambiance van de Alkmaarse binnenstad erg populair. Grachten, monumenten en pittoreske winkelstraatjes zijn in Alkmaar echte sfeermakers.

d’Oude Stadroute

Op de laatste dag van de Plus Wandel4daagse Alkmaar wandel je in de ochtend door d’Oude Stad en de befaamde kasseien op de Munnikenweg. Via de Stadswallen en de Molen van Piet wandel je naar het Ritsevoort en dwars door de unieke Grote Sint Laurenskerk. De feestelijke intocht gaat over de rode loper door de brede winkelstraat de Langestraat en het Waaggebouw naar de finish op het Waagplein, het hart van de stad.

Bron: Alkmaar Prachtstad

Mis niets en ontvang het laatste wandelnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief