Nieuws /

6.000 wandelaars bij 11e editie

De Plus Wandel4daagse Alkmaar gaat op woensdag 21 juni voor de 11e keer van start. Op de eerste wandeldag wordt voor de 6.000 wandelaars het officiële startschot gegeven door Jaap Bond, gedeputeerde Toerisme en Recreatie van de Provincie Noord-Holland. Op vrijdag 23 juni gaat ook de Halve 4daagse van start, het onderdeel waarbij deelnemers twee dagen mee wandelen. 

Openingsavond dinsdag 20 juni

De aftrap van de Plus Wandel4daagse Alkmaar wordt gegeven op dinsdagavond 20 juni. Tussen 17.00 en 20.00 uur kunnen de deelnemers op het Waagplein hun stempelkaart ophalen voor de eerste wandeldag. Om 17.00 uur is het openingswoord door de Wethouder Sport van de Gemeente Alkmaar, Pieter Dijkman. Ook is er muziek van de Top 100 coverband met zanger Joost de Vries en kunnen deelnemers de historische schepen bezichtigen die op weg zijn naar Sail Den Helder.

Feestelijke intocht zaterdag 24 juni

Na vier óf twee dagen wandelen start vervolgens op zaterdag 24 juni vanaf het Ritsevoort in Alkmaar om 11.30 uur de feestelijke intocht. Langs fanfarekorpsen en drumbands wandelen de deelnemers hun laatste meters door de Grote Kerk en de Langestraat over de rode loper, die speciaal voor de wandelaars wordt uitgerold. Op het plein wacht voor iedereen een groots muzikaal onthaal, door DJ Bobby E en presentator & zanger Joost de Vries. Hoogtepunt zal het speciale optreden zijn van zangeres Country Wilma, bekend van 30 jaar ervaring en als kroon op haar werk het optreden bij ‘De Toppers Wild West thuis best’ in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Mis niets en ontvang het laatste wandelnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief